Mindig jógával a hátad mögött lépj ki otthonról

2018. 07. 21

Pixi Lillas Iyengar jógatanárral Londonban ismerkedtem meg egy hátrahajlító workshop keretében. 1976-ban, 26 évesen kezdte el a jógázást, és ezután nem sokkal már közvetlenül Iyengartól tanult. Látszik rajta a hosszú évek kitartó gyakorlása: fürge, filigrán és fantasztikus nyugalom árad belőle. Szelíd szilárdsággal vitt végig minket az ászanák során.

Amint látjátok, madarat lehetett volna velem fogatni amikor a workshop után elkészült a blogbejegyzés fekete-fehér képe. A képzésről néhány fotó:

(Az elsőt a képzés előtt kattintottam, a többi az Intézet oldaláról származik.)

Akkor még nem sejtettem, hogy majd Indiába, Pune városába is eljutok. Olyan szoros a kapcsolatuk az ottani Iyengar Intézettel, hogy a szállásokról itt is vannak fent hirdetések.

A jógastúdió ajtaján emlékeztetnek mindket, hogy vegyük le a cipőnket, és kapcsoljuk ki a mobilunkat.

Egy csodás parkban van az épület. Elkélt a feliratok segítsége a bevezető ösvényen.

Az épületet mindenhol megtölti a természetes fény.

B. K. S. Iyengar 1968-ban kezdett évente Londonba utazni, majd 1984-ben sikerült egy művész stúdiójából a végleges Intézetet kialakítani és megnyitni.

Egyik kedvenc idézetem Pixie-től:

„Mindig jógával a hátad mögött lépj ki otthonról.”

Így felvértezve a nap bármely kihívására teljesen más minőségben fogjuk megélni azt.

Egy cikket ajánlok most tőle figyelmetekbe, amelyben számos, a jógaórákon sokat hallott információt is olvashattok, például, hogy miért van olyan nagy hangsúly a fordított testhelyzeteken, a sírsászanán (fejenállás) és a szarvangászanán (válltámasz).

„Sajátítsuk el jól az alapvető pózokat, úgymint a tádászanát, a kutyapózt (adho mukha svánászana), az álló- és ülőpózokat, amelyek előkészítik a karokat, a gerincoszlopot és a lábakat a sírsászanához és a szarvangászanához. Amennyiben ez sikerül, készen állunk arra, hogy élvezzük azt a jutalmat, amit ezek az ászanák nyújtanak, ha rendszeresen gyakoroljuk őket.”

www.jogamagazin.hu/forditott-testhelyzetek-az-iyengar-jogaban-2/

Pixie példakép számomra, remélem ti is inspirálódtok a gyakorlásra általa. Ha Veszprémben keresel gyakorlási lehetőséget, az oldal aljára görgetve megtalálod az elérhetőségeket.

Namaste

Évi

Kedves Látogató!

Ezúton értesítelek, hogy a BINDU JÓGA átköltözött Londonba.

Amennyiben online jógaterápiás konzultációt szeretnél, keress a lent megadott e-mail címen vagy Facebookon.

Namaste

Évi