Visszajelzések

Köszönöm Jógázóimnak, hogy szakítottak időt a véleményük kifejtésére, így másoknak is könnyebb megérteni, mi jellemzi az óráimat.

Azért kezdtem el jógázni, mert szerettem volna hajlékonyabb lenni, minden testrészemet átmozgatni. Illetve nagyon megragadott egy mondat, amit egyszer valahol hallottam vagy olvastam: Mindenki annyi idős marad, ahány évesen elkezdett jógázni. És én szeretnék sokáig kb. 38 éves állapotban lenni.

Amit előre elképzeltem, azt meg is találtam a jógaórákon, olyan izmaimban is érzek néha izomlázat, amikről nem is tudtam, hogy léteznek. Ezenkívül a hangulat is jó, segíti a magunkba mélyedést.

A jóga átmozgatja a görcsös, beállt vállam és hátam, de észrevettem, hogy amióta jógázom, a futásban is gyorsabb, kitartóbb lettem. Olyan testtudatot ad, amit nap, mint nap tudok kamatoztatni különböző helyzetekben. Emellett a stresszoldásban is segít.

Az órák derűs, nyugodt hangulatban folynak, az ember könnyen kikapcsolja a külvilágot és a mindennapi problémákat. Viszont folyamatosan feszegetjük a határainkat, szeretem, hogy fizikai kihívások elé állít a jóga.

Az oktató (Évi) mindig mosolygós, kiegyensúlyozott, és ezt a lelkiállapotot nekünk is átadja. Tetszik, hogy az általa összeállított órán mindenki a számára éppen megfelelő nehézségi fokozatban tudja a gyakorlatokat elvégezni.

5

5 Star Rating: Excellent

Az első néhány jógafoglalkozás látogatásom a „valamiamitmárrégenmegakartamkóstolni” indíttatásból történt. Nyílt jóganap, itt az evés ideje. Több foglalkozáson is részt vettem aznap, Évié tetszett a legjobban, nem volt további kérdés. Voltak bennem kételyek, hogy ez nekem való-e egyáltalán, de nem szeretem feladni egy alkalom után… néhány alkalom után talán. Ekkor jött „noszogatásod”. És mindig pont jókor.

Érdekesnek tartom az egészet, ebben a világban még nem voltam. Tudtam ugyan róla, de valahogy nem vitt erre az utam. Számomra van egy csomó olyan dolog, amit tanulhatok tőletek. A filozófiátok, az életmódotok, a reggeli nyelvkapargatástól (már rég gumiember leszek, mire ezt megszokom) az otthon végzett jógázáson át, a nyugodtságotokig, kedvességetekig.

Amit szeretnék elérni a jógával, hogy hajlékonyabb legyek. Tudtam, hogy kötött vagyok, de nem hogy ennyire… A dinamikus mozgásom megvan a futással és néha a fallabdával, a statikus a konditeremmel, viszont ez a fajta mozgás egyikben sincs. Kívülállóként egészen másképpen gondoltam, de ez van, tévedtem. Ja, és persze amiért nagyon hálás vagyok, az a levegővétel, amire tanítottál.

A belső dolgaimban változtam leginkább, legalábbis bízom benne. (A hajlékonyságomért még küzdenem kell gondolom pár évet.) Ha csak magamból indulok ki, én egyre jobban érzem magam, bár néha zavar, hogy néhány (?) gyakorlat nem megy úgy, ahogy azt szeretném. Újabban a falióra ott a teremben sokkal gyorsabban jár, mint mondjuk egy évvel ezelőtt járt.

5

5 Star Rating: Excellent

Sokat hallottam már a jóga jótékony hatásairól, olvastam is róla. Szerettem volna elcsendesedni, fittebb, kiegyensúlyozottabb lenni. Kb. 2 éve kerülgetem a lehetőséget, most jött el az ideje. Remélem, hogy az általam cipelt lelki batyukat a segítségével le tudom tenni, és elérem a kívánt testi-lelki egyensúlyt, hiszen ép testben ép lélek.

Az órai környezetet nagyon szeretem, valamint jó dolog, hogy minden felszerelés a rendelkezésünkre áll. Már most érzem a jóga jótékony hatását, bár még csak nemrég kezdtem. Várom mindig a következőt, tehát jó hatással van rám. 🙂

Az órák vidám hangulatúak. Folyamatos odafigyelésben van részem, az adott instrukciók könnyen érthetőek, követhetőek. A jógaoktatónk, Kutasi Évi, mosolygós, barátságos, jól felkészült.

5

5 Star Rating: Excellent

Kolléganőm nagyon lelkesen mesélt az ő jógaóráiról, én pedig épp lehetőséget kerestem a mozgásra. Itt jó a társaság és a hangulat. Vidám, segítőkész a csapat.

Végre egy mozgásforma, amit a magas vérnyomás és szívritmus zavar mellett is lehet csinálni anélkül, hogy különösebben megzavarná valamelyiket. Rég elfelejtett izmokat hoz újra mozgásba, már 6 alkalom után is érezhető a változás. Jobb a közérzetem. Sokkal kevesebbet fáj a hátam. Stressz esetén könnyebben „visszaviszem” magam egy nyugodtabb lelkiállapotba. Jelszó: Hasi légzés, Ildikó! 🙂

Az órák jó hangulatban telnek, alapos magyarázatot kapunk minden gyakorlathoz. Megizzadok és elfáradok, ugyanakkor frissebbnek és fittebbnek érzem magam, mintha kicseréltek volna. Én keddenként járok, és mókás, de keddenként valahogy reggel sokkal könnyebben kelek fel :).

Az oktató kedves, mosolygós, segítőkész és alapos. Pontosan látja az összes korlátomat és segít feszegetni azokat, ugyanakkor vigyáz, hogy ne terheljem túl magam.

5

5 Star Rating: Excellent

Szeretném ezúton is megköszönni, hogy gondoltál rám és elhoztad órára azt a női jóga könyvet. Elkezdtem az endometriózisra javasolt gyakorlatokat. Talán nem csak ezek miatt a pozíciók miatt, de a menstruációm ez alkalommal kevésbé volt fájdalmas. 🙂

5

5 Star Rating: Excellent

Jógázni elsősorban kíváncsiságból kezdtem el, és nem csalódtam, jól tettem. Egy számomra teljesen új világba csöppentem :). A jógaórák alatt megtanultam kizárni a világot és tényleg csak magammal foglalkozni, koncentrálni a feladat pontos végrehajtására, a légzésre és a lazításra. Laza homlok :), puha hasi légzés: ezt többször próbálom alkalmazni, ha úgy adódik a napi helyzet. Most már tudom, hogy a jóga egy nagyon összetett, fizikai és lelkigyakorlat. Az órákon szeretem a zenét, amit csak ott hallok, és ehhez pont passzol a Te kellemes hangod 🙂

5

5 Star Rating: Excellent

Húha, nem hittem volna, hogy ilyen nehéz nem olyan szöveget írni, ami nem hajaz egy Kosmodisk reklámra.
Számomra nehéz találni olyan sportot, amire rendszeresen el is járok, mivel ha nem élvezek valamit, arra nem is fogom rávenni magam. Habár a jóga nem az a tipikus sport, talán pont ezért tetszett meg. A párom is mondta, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, mióta járok az órákra. Élvezem, hogy az órák jó hangulatban telnek, és nem csak a testünk üdül fel egy-egy óra után, de a lelkünk is megnyugszik. Éviben az a jó, hogy tényleg próbál belecsempészni az órákba egy kis lelki fröccsöt, és érződik, hogy a saját tapasztalatai is segítik a munkájában.

5

5 Star Rating: Excellent

A jógát azért kezdtem el gyakorolni, mert az életemben elérkeztem egy olyan ponthoz, amikor úgy gondoltam, hogy ideje változtatnom a dolgokon és új dolgokat kell kipróbálnom, szélesíteni a látókörömet bizonyos területein az életemnek. Ekkor jött az ötlet, hogy ki kéne próbálnom a jógát, mert bár sokat hallottam róla, de nem tudtam, hogy mi is ez igazából.

Ezért vágtam bele az egészbe 🙂 Ekkora jött a kérdés, hogy hol tudnám kipróbálni, így bukkantam rád. A terem ahol történik a foglalkozás nagyon kellemes hangulatú, ezért is szeretek ide járni, illetve az órákat is nagyon szeretem. Csak egy baj van velük, hogy nagyon hamar elrepül az a 1,5 óra 😀

Szeretek azokba a könyvekbe beleolvasgatni, amiket ott találok a teremben, mindig lehet valamit belőlük tanulni magunkról. A jóga segítségével sok stresszes helyzetet tudok már nagyon nyugodtan kezelni, ezáltal sokkal jobban tudok koncentrálni a munkámra is, vagy éppen arra a dologra, amit éppen csinálok, és úgy gondolom, hogy ez nagyon előremozdító az életemben 🙂

Az órákat leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy nagyon kellemes hangulatban telnek. Ez főleg az oktatónak köszönhető (köszi Évi) illetve az ő felkészültségének hála. Hiszen szinte minden órára hoz valami oktató anyagot nekünk, amiből tanulhatunk és hasznunkra fordíthatjuk az életünk során. Örülök neki, hogy ennyire lelkiismeretesen csinálja és látszik rajta hogy mennyire szereti csinálni. Azt hiszem ez is az oka annak, hogy szeretek járni hozzá, magával ragadja az embert a lelkesedése és a pozitív aurája, ami körbeveszi őt. 🙂

5

5 Star Rating: Excellent

Azért kezdtem el jógázni, mert egy barátom egy jó pillanatban, amikor épp ki voltam merülve minden szempontból, és ezt rajta vezettem le nagyon durván, ahelyett, hogy megsértődött és lerázott volna, megkérdezte: “Miért nem keresel magadnak egy jógacsoportot?” És amikor rákerestem az interneten, akkor kiderült, hogy kb. 5 percre van a munkahelyemtől, tehát ez sem lehet kifogás. A gödörből ki akartam mászni, és ez jó ötletnek tűnt (nemcsak akkor tűnt jó ötletnek, azóta is örülök, hogy ide kerültem).

Azért szeretek idejárni, mert amikor úgy érzem az óra előtt, hogy a hátam közepére sem kívánom az egészet, és jobb lenne inkább hazamenni és zenét hallgatni vagy olvasni, akkor is a végére lesz bennem egy többelemű jó érzés:
– leküzdöttem a korábbi ellenállásomat – tettem valamit magamért – a fizikai fáradtság ellenére időlegesen nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszek – büszke vagyok magamra, hogy nagyon pici lépésenként, de haladok, és néha megcsinálok olyat, amiről korábban azt hittem, hogy képtelen vagyok rá.

A jóga segített annak elfogadásában, hogy nem tudok mindent tökéletesen megcsinálni. Eleinte nagyon zavart, hogy a fiatalok mennyivel ügyesebbek, mint én (bár én gyerekként is mindig az osztály bénája voltam), de most már annak örülök, ha egy picit könnyebben megy valami, mint az előző alkalommal, és nem másokhoz mérem magam. Nekem már az is siker, ha úgy tudok viszonylag sokáig ülni a sarkamon, hogy nem görcsöl be a lábfejem, egy évvel ezelőtt még egyáltalán nem tudtam ráülni.

Türelmesebb lettem magammal. Fizikai változás, hogy nemrégiben döbbentem rá, hogy csak elvétve fájnak az elmeszesedett bokáim. Hogy ebben mennyi a nálad tanult jógaelem (pl. a munkahelyemen, amíg melegszik a teámhoz a víz, kibújok a papucsomból, és jöhet a lábujjterpesztés, hintázás és lábujjhegyen állás) és mennyi a korábbinál több gyaloglás, azt nem tudom megítélni.

Az órákon jól érzem magam (még ha közben azt gondolom is néha, hogy “a fene egye meg, már megint egy olyan gyakorlat, amit nem tudok rendesen megcsinálni”), és ez a lényeg. Az oktató kedves, türelmes, figyel mindenkire. Ezt a megjegyzését nem fogom neki elfelejteni: “De jó, ezt fél évvel ezelőtt még nem tudtad megcsinálni!”

5

5 Star Rating: Excellent

Már nagyon régóta vonz a jóga filozófiája. A test a szellem és a lélek harmóniája számomra nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben, és e hármas kiegyensúlyozott kölcsönhatását számomra a jóga segíti elő.
Szeretem a hely és a gyakorlások hangulatát, amely egyfelől a terem aurájából adódik, másfelől jógaoktatóm felkészültségének, kisugárzásának és az órák változatosságának köszönhető.

Ezenkívül a jógaórák rugalmas időpontjainak köszönhetően könnyen pótolható az esetenként más elfoglaltság miatt kihagyott óra. Kezdetben könyvből, magam kezdtem jógázni, egy idő után azonban rájöttem, ahhoz, hogy tovább tudjak lépni, és valóban elérjem a gyakorlás segítségével a test-lélek-szellem harmóniáját – vagy annak egy magasabb szintjét –, a gyakorlás során fontos az azonnali visszajelzés egy tapasztalt, hozzáértő segítőtől. Így kerültem Évihez, aki tökéletes támogatást nyújt nekem a jóga fokozatos és egyre alaposabb elsajátítása során.

Könnyebben elengedek dolgokat, amelyek megváltoztathatatlanok, vagy amelyek kizökkentenek lelki egyensúlyomból, csorbítva ezzel a komfortérzetemet. Ez azonban egy fokozatos és folyamatos tanulás, ahol lépésről-lépésre halad az ember, rendkívül fontos a tudatos törekvés egyről a kettőre, cserébe viszont minden lépésnél van sikerélménye.

5

5 Star Rating: Excellent

Mindig fontosnak tartottam a test rugalmasságát, aztán megtudtam, hogy a test és az elme – gondolkodás rugalmassága összefügg. Ezért, amikor már nem éreztem magam annyira hajlékonynak és rugalmasnak, mint korábban, akkor kezdtem jógázni. Azért jó Évivel jógázni, mert minden órán van valami plusz, amivel minden gyakorló közelebb kerülhet saját magához. Gyakorlás közben az ászanák hatását is megismerhetjük és írásban is kapunk érdekes olvasni- és gondolkodnivalót.

Én azt látom, mindenki szereti ezeket a kis pluszokat. A gyakorlatok végzéséhez heveder, tönkölypárna, felfüggesztések állnak rendelkezésünkre, Évi mindig figyel arra, hogy a feladatokat mindenkinek legyen lehetősége kivitelezni ezen eszközök segítségével. Nekem sokat segített a rugalmasság terén a jóga, a kitartás nehéz bizonyos ászanákban, ez is segít gyakorolni a kitartást az élet nehéz helyzeteiben.

5

5 Star Rating: Excellent

Egy lelki válság hatására kezdtem el járni a jóga órákra hogy megpróbáljam elterelni a figyelmemet az érzelmi válságomról. Sokszor fáradtan mentem a heti munkám után, és nagyon jól éreztem magam az óra után. Lelkileg és testileg megkönnyebbülve felszabadulva.

Nagyon Örülök, hogy a Te óráidra jártam mert egy nagyon kedves, figyelmes, empatikus, segítőkész és felkészült szakembertől tanulhattam meg a jógázás alapjait.

Az órák nagyon tetszettek, habár volt olyan gyakorlat, amit nem nagyon tudtam elsajátítani a testi korlátom miatt, de ez nem okozott problémát az órák folyamán, aminek örültem. Javult a testtartásom, a fittségem, az állóképességem a jóga által, amit nem minden nap, de heti három – négy alkalommal itthon is végzek.

Elsősorban a csípőproblémám miatt gyakorlok, de szellemileg is kikapcsol, főleg ha lelki problémákkal küzdök. Könnyebben átlendülök a nehéz dolgokon.

Sajnos mostanában nem tudok részt venni a munkabeosztásom miatt az órákon de remélem ez változni fog a közeljövőben. Sok sikert kívánok a további óráidhoz, Évi! Egy nagyon szerethető, kedves lányt ismertem meg benned!

5

5 Star Rating: Excellent

Azért választottam a jógát, mert ülőmunkàt végzek és elég rossz a tartàsom, azt olvastam, hogy ebben is segít a jóga. A másik ok az volt, hogy az idegrendszerre ható pozitív hatàsàról is sok jót hallottam. Azt vettem észre magamon mióta gyakorlom, hogy sokkal kevesebbet fàj a fejem. Ha mégis megfájdul, még aznap elmúlik, míg régebben màsnap reggelig tartott. Ha kellemetlen helyzetbe kerülök, ami szorongàst vagy stresszt vàlt ki belőlem, sokkal előbb ‘el tudom engedni’ azt a rossz érzést, amit kivàltott bennem. Relaxáció végén mindig elcsodàlkozom azon, hogy milyen nyugodt vagyok. Az oktató kedves, közvetlen. 🙂

5

5 Star Rating: Excellent

Szkeptikus voltam ezzel a mozgásformával kapcsolatban. Körülöttem élő családtagok, barátok mesélték hatalmas átéléssel arról, hogy milyen jó hatással van rájuk a jóga. Az élménybeszámolók után, úgy gondoltam nem veszíthetek vele és kipróbálom. Egy szombat délelőtti órára esett a választásom, amikor is bepillantást nyerhettem ebbe a több ezer éves tudomány egy parányi részére.

A jógaoktató személye számomra nem volt kérdéses, hiszen angol tanárom okleveles jógaoktató és jógaterapeuta. Nagyban hozzájárult a döntésemhez Évi hozzáállása, kapcsolata a jógával. Tudása és oktatói vénája megmutatkozott már az első órán. A foglalkozásokra felkészülten érkezik, a másfél óra alatt tökéletesen átmozgattatja minden porcikánkat és nem utolsó sorban zökkenőmentesen levezényli az órákat.

Kiemelném a meditációs részt, hiszen ez volt az egyik olyan jó dolog, aminél azt mondtam, hogy IGEN, ez kellett ahhoz, hogy kicsit lecsendesedjen a kis lelkem. Az órák után több nappal is érzem jótékony hatását (pl. egy Duracell nyuszi energiájával lassan felveszem a versenyt, a légzéseim száma csökken és sokkal jobban figyelek a testtartásomra). Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy jelenleg heti egy alkalommal tudok jógára járni, de mivel beépítettem a mindennapokban, pozitív élettani változásokat tapasztaltam. Minden kétkedőnek üzenem, adjanak egy esélyt és próbálják ki a jóga bármelyik változatát!

5

5 Star Rating: Excellent

Mielőtt elkezdtem a jógát, előtte pilatesre jártam. Szerettem, de nem volt az igazi, hiányzott valami plusz. Nagyvonalakban ismertem a jógát, mint mozgásformát, de ekkor kicsit jobban utánanéztem, és azt éreztem, hogy “igen, ez kell nekem”. Szükségem van a fizikai mozgás mellett a lelki “edzésre” is. Folyamatos belső stresszt, nyugtalanságot, ingerlékenységet, lehangoltságot éreztem, aminek nem is igazán tudtam volna a konkrét okát megnevezni. Persze igyekeztem a külvilág felé nem mutatni, amitől csak még frusztráltabb lettem.

Az első órán természetesen nagyon szerencsétlennek éreztem magam, azonban a Te nagyon kedves hozzáállásod és személyiséged, a kisugárzásod segített ezen túllépni, amit ezúton is köszönök. Hamar a társaság (egy egész) részének, és nem kívülállónak éreztem magam. A jógaórák kellemes, nyugodt hangulatban telnek, másfél órára megáll a pörgés, kis időt a nyugalom szigetén tölthetek, ahol csak magamra figyelhetek, és járhatom a saját belső utamat, miközben a testi korlátaimat feszegetem. Az óra végére egy ellazult, lecsendesedett, békés állapotba kerülök. Bár csak nemrég kezdtem el jógázni, de már most érzem a jótékony hatását mind fizikailag, mind lelkileg.

Általánosságban véve nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érzem magam. Az órán tanultak – főleg a nehéz és megerőltető gyakorlat utáni érzetfigyelés, tudatos lecsendesítés, a relaxáció felidézése – segítenek a mindennapi stresszhelyzet kezelésében, a nyugalmi – vagy ahhoz közeli – állapot gyorsabb elérésében azáltal, hogy megtanuljuk és gyakoroljuk az ehhez szükséges technikákat, illetve egyáltalán megtapasztalhatjuk, hogy milyen is az az ellazult, nyugodt állapot, amelyet el szeretnénk érni. Fizikailag lazábbnak és erősebbnek érzem magam, lelkileg nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak, amióta az óráidra járok.

Megtettem pár lépest egy nagyon hosszú úton, melyről nem is szeretnék a jövőben letérni, és tőlem telhetően megpróbálok rajta a lehető legmesszebb eljutni.

5

5 Star Rating: Excellent

A kíváncsiság hajtott el jóga órára: én is szerettem volna törökülésben zümmögni és nagyon hajlékony lenni. Az ómozás már megy, nagyon hajlékony még nem vagyok, de ennél sokkal többet kaptam az elmúlt 1 évben. Tudok már befelé figyelni, lenyugtatni magam, jobban figyelni a testem jelzéseire. Szállóige lett a laza homlok, mindennapos lett a nyelvkaparás, a zabkását vízzel készítem tej helyett és még egy csomó minden beépült a hétköznapjaimba. Jó egyedül gyakorolni, de sokkal jobb csoportban.

A közös gyakorlás sokkal több energiával tölt fel és ez elsősorban Évi személyiségének köszönhető. Inspiráló, jó humorú, gondoskodó, csupa pozitív energia. Nagyon jó érzés egy fárasztó nap után a jóga órán kellemes társaságban jó gyakorlatok és a relaxálás után energiával feltöltődve hazamenni.

5

5 Star Rating: Excellent

Évi jógája, ami átsegített a nehéz időszakon!

Amikor elkezdtem jógázni, eléggé szomorú, letört, tanácstalan voltam, ennek oka a fiam Afgán útja és munkahelyi zűrök voltak. Valamit kerestem, ami leköthet.

Aztán belevágtam a jógába, fogalmam sem volt róla, hogy ez jó vagy rossz lesz. De be kell vallanom, hogy a heti két alkalom egészen feldobta a hangulatomat. Amikor rosszabb napjaim voltak elég nehezen indultam neki, volt, hogy el sem mentem. Amiben mindenképpen segített, hogy a jóga után mindig jobb volt a közérzetem, főleg másnap.

Jógaoktatónk Évi mindig gondoskodott a jó hangulatról. Nagyon kedves és figyelmes volt, mindig volt egy kedves szava az emberhez. A hangját nagyon szerettem, volt benne valami megnyugtató, gyógyító, a mosolyával szerintem mindenkire hatott!

Az órákat szerintem nagyon jól felépítette, mindig figyelt mindenki igényére. A kedvencem a levezetés volt, ott szinte mindig elaludtam. Az óra végén adott anyagok számomra mindig nagyon hasznosak voltak. Vannak dolgok, amiket azóta is alkalmazok. (Pl. nyelvkaparás, az étkezésre odafigyelés és a lefekvés 10.00 óra előtt). Annyi ideig azért sikerült oda járnom, hogy ezek beépültek a mindennapjaimba. Ezért nagyon hálás vagyok neki.

Változni annyiban változtam, hogy a nyáron még soha nem csináltam magamnak annyi programot, mint ezen a nyáron. Ráébredve arra, hogy éljem az életemet MOST és szabadon, kötöttségek nélkül, függetlenül mindenkitől!!!

Elkezdtem az apró dolgoknak örülni, nagyobb segítő szándék lett bennem! Talán ez egy önismeret is egyben számomra!
A legfontosabb, hogy sikerült átvészelnem azt az időszakot nagyon pozitív gondolatokkal, amíg a fiam Afganisztánban szolgált. Az idő alatt nem gondoltam arra, hogy bármi rossz megtörténhet vele, a jóga erőt adott ehhez, hogy ezt el tudjam viselni.

Nem tudom, hogy lesz-e folytatás, én tervezem, de a fránya testem oly nehezen engedelmeskedik. Próbálom majd a szombatot belőni, csak még nem tudtam rávenni magam. Egy dolgot nem értek, hogy ha valami jó a szervezetemnek a test miért nem bír megmozdulni? Vagy mi ez? Köszönök mindent, mert ha „egy embert megmentünk, megmentjük az egész világot”.

5

5 Star Rating: Excellent

Két évvel ezelőtt kezdtem el jógázni, akkoriban főleg azért, hogy javítsak a testtartásomon, mivel ülőmunkát végzek. Aktívan nem sportoltam, így idejét láttam elkezdeni valamilyen testmozgást és a választásom a jógára esett, mivel többen is ajánlották. A jóga most már többet jelent egyszerű testmozgásnál, szívesen csinálom és odafigyelek a szellemi, lelki jótékony hatásaira is.

A jógaközpont egy tökéletes hely a jógázásra, minden adott, mivel a hely tiszta, tágas és jól felszerelt. Számomra fontos, hogy ne egymás nyakán üljünk, hanem legyen terünk elvégezni a gyakorlatokat. Azért szeretem a pénteki órákat, mert pont a hét vége felé frissít fel és így garantáltan jobban indul a hétvége. A pénteki társaságot is jól ismerem már, így mindig jó megérkezni a jógaórákra.

A jóga mind testben, mind fejben segített, érzem magamon, hogy változtam, hajlékonyabb lettem és kitartóbb. A jóga azt is megtanította, hogy a saját fejlődésem legyen a cél, ez lebegjen előttem, ne másokhoz viszonyítsam magam. Ehhez természetesen szükség van türelemre és rendszeres gyakorlásra is.

A pénteki órákról mindig relaxáltan, pihenten távozok, így a hét közbeni hajtást magam mögött tudom hagyni és ki tudok kapcsolni a hét végére.

Nyitottabb lettem a világra, türelmesebb és kitartóbb. A jógában az ászanák révén sok mindent megtanulunk, amit idővel átforgatunk szellemi szintre. A testi gyakorlás csak eszköz, amellyel a szellemi fejlődés érhető el, végül a meditáció. Persze mi még nem tartunk itt, de pillanatok alatt érezhető a változás, ha az ember befogadó.
Az órák mindig jó hangulatban telnek, nincsen semmiféle kellemetlen kötöttség. A ráhangolódást követően közösen gyakorlunk, majd a relaxáció során figyeljük meg a testünkben végmenő változásokat. Az órák után finom teát iszogatunk, közben jókat beszélgetünk.

Az oktató személye szerintem az egyik legmeghatározóbb tényező az óraválasztásnál. Így volt ez nálam is, több oktatónál is jártam már, de legkedvesebb számomra közülük az Évi.

Évi kedvessége komoly szakértelemmel párosul, továbbá türelmes és segítőkész, ami mindenképpen szükséges egy jó oktatónál. Figyelmes, segít a tanulóinak helyesen elvégezni a gyakorlatokat, korrigál, ahol kell. Bárki bátran fordulhat hozzá bármilyen kérdéssel, panasszal, garantáltan segíteni fog. Pozitívum, hogy mindig hoz nekünk valamilyen szellemi anyagot, tanítást is, továbbá sokat dob az órákon, hogy élőzenés relaxációt is szokott szervezni.

5

5 Star Rating: Excellent

Akkor kezdtem el érdeklődni a jóga iránt, amikor észrevettem mennyire hatással van rám a mindennapi stressz. Levertnek, időnként lehangoltnak éreztem magam. Gyakran fájt a hátam és a nyakam az ülőmunka és a számítógép használat miatt. A jógát egy sokoldalú sportnak tartom, egyszerre átmozgat és ellazít. Nem csak a testre, hanem a lélekre is hat, segít közelebb vinni önmagunkhoz. Amióta elkezdtem, úgy érzem sokkal jobb a fizikai kondícióm, nyugodt tudok maradni olyan helyzetekben is, amik azelőtt stresszt és szorongást okoztak.

Az ászanák kivitelezése kihívást jelent, ez motivációt ad. Ezáltal az élet más területein is sokkal motiváltabb lettem. Az órák mindig jó hangulatban telnek, jól felépítettek, változatosak. Tetszik, hogy sokféle eszköz rendelkezésre áll a gyakorláshoz. Az oktató nagyon kedves, felkészült. Mindenkire figyel, személyre szabott tanácsokat is ad. Úgy érzem megtaláltam azt a sportot, ami a legközelebb áll hozzám. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

5

5 Star Rating: Excellent

Kedves Látogató!

Ezúton értesítelek, hogy a BINDU JÓGA átköltözött Londonba.

Amennyiben online jógaterápiás konzultációt szeretnél, keress a lent megadott e-mail címen vagy Facebookon.

Namaste

Évi