A legvégén…

2018. 09. 20

Öt-hatéves koromból emlékszem az első KI EZ? élményemre a tükörben magamat nézve. Egész gyerekkoromban foglalkoztattak a különböző személyiségszeletkéim. Nekem ez volt a jóga előszobája, nem a sport. Az önreflexió igényem az, amire a jóga, ez a tapasztalati tudomány  – az egyetemi pedagógia-pszichológia és saját olvasmányélmények  után – úgy éreztem még inkább érdemben tud reagálni. A mai napig mélységes gyönyörűséggel tölt el, amikor egy témában szinkronicitásban el tudok merülni Jung és jóga, illetve az Access Consciousness segítségével. Azt tapasztalom, hogy EGYRŐL beszélnek, UGYANAZT mondják. Ugyanazt, amit megfogalmazhatatlan módon a lényemben hordoztam régóta. Szavakban tudatosan ráeszmélni, a testemben gyakorlás közben megtapasztalni ezt semmihez sem hasonlítható érzés. Ez tart folyamatos lelkesedésben, és motivál az állandó előrehaladásra.

A következő idézetet Jas-tól kaptam, akivel az idei Nemzetközi Jóganapon találkozhattatok. Bár térben távol vagyunk egymástól, belső folyamataink, állomásaink sokszor összetalálkoznak. Ő egy női átiratban küldte át, az eredeti szöveg egy férfi nevében íródott. Én nemi megkülönböztetés nélkül adom közre Dale Wimbrow: Az ember a tükörben írását. Ez megtalálható a Fogadj örök hűséget magadnak kötetben, ha megfogott a téma, itt olvashatsz erről többet: www.ursuslibris.hu/fogadj-orok-huseget-magadnak/

AZ EMBER A TÜKÖRBEN

Amikor megkapod a saját magadért folytatott küzdelemben, amit akarsz és a világ királlyá tesz egy napra, csak menj oda a tükörhöz, nézz magadra és, figyeld meg, az az ember mit mond számodra. Mert nem az apád, anyád vagy házastársad az, akinek az ítéletét meg kell, haladd. A legtöbbet az az ítélet számít, amit az az ember mond, aki a tükörből szembenéz veled.

Ennek az embernek kell a kedvére lenned, mert ő az, aki mindvégig veled lesz. A legnehezebb és legveszélyesebb teszten átmentél, ha az ember a tükörben a barátod. Az egész világot becsaphatod akár éveken át, és hátba veregethetnek, de a végső jutalmad fájdalom és könny lesz, ha becsaptad az embert a tükörben.

THE MAN IN THE GLASS

When you get what you want in your struggle for self
And the world makes you king for a day
Just go to the mirror and look at yourself
And see what that man has to say.

For it isn’t your father, or mother, or wife
Whose judgment upon you must pass
The fellow whose verdict counts most in your life
Is the one staring back from the glass.

He’s the fellow to please – never mind all the rest
For he’s with you, clear to the end
And you’ve passed your most difficult, dangerous test
If the man in the glass is your friend.

You may fool the whole world down the pathway of years
And get pats on the back as you pass
But your final reward will be heartache and tears
If you’ve cheated the man in the glass.

 

Kedves Látogató!

Ezúton értesítelek, hogy a BINDU JÓGA átköltözött Londonba.

Amennyiben online jógaterápiás konzultációt szeretnél, keress a lent megadott e-mail címen vagy Facebookon.

Namaste

Évi