Függetlenség

Jóga Főiskola India

2018. 08. 15

SEE ENGLISH BELOW 
Végül úgyis az számít, hogy az adott tapasztalat változtat-e rajtunk, vagy megmaradunk korábbi sémáinkban. A jóga egyik legfontosabb értéke számomra az, hogy a külső körülményektől való függetlenedésünk és belső igazságunk feltárásának útjává válhat.

Ma van India Függetlenségének 72. évfordulója. Szelíden, egy olyan politikus közreműködésével érték el, aki spirituális vezetőjük is volt.

“A nemzeti függetlenség elérése számomra az igazság keresése.” /Gandhi/

Ez alkalomból kívánom nektek, hogy ez a pozitív önérvényesítés, azaz az asszertív kommunikáció jellemezzen benneteket. Ez egy olyan tanulható viselkedés, amikor valaki magabiztosan tud megnyilvánulni érzelmileg nehéz szituációban is, anélkül, hogy passzív vagy agresszív lenne. Az asszertívan viselkedő ember kommunikációjának célja a konfliktus megoldása, miközben minden résztvevő fél igényeit szem előtt tartja – nem hódol be (passzív), és nem próbálja dominálni a másik felet (agresszív).

Sosem gondoltam, hogy Indiába szeretnék menni, a tudásvágy motivált végül az első úthoz. Valóban rengeteg ismeretet kaptunk a jóga főiskolán. A második látogatásomat éreztem transzformatívnak, a személyiségem magját érintőnek. Azóta is minden jógaóra elején ezt az energetikai érzetet idézem fel, és nagyon hálás vagyok ezért az indiai embereknek és Indiának.

Namaste
Évi

IN ENGLISH
What really matters is whether a certain experience changes us or we remain in our previous behaviour patterns. One of the most important values of yoga for me is that it can become a way of discovering our independence from external circumstances and our inner truth.

Today is the 72nd anniversary of India’s Independence. They achieved this with the help of a peaceful politician who was also their spiritual leader.

“The attainment of national independence to me is a search for truth.” / Gandhi /

On this occasion I wish you assertiveness. It’s a behaviour that can be learned. It means when someone can be confident even in an emotionally difficult situation without being passive or aggressive. The purpose of an assertively behaving person is to resolve the conflict, while keeping the needs of each participant in mind – it is not subservient (passive) and does not try to dominate the other (aggressive).

India taught me so much informally too and I will be forever grateful for this.

Happy Independence Day

Kedves Látogató!

Ezúton értesítelek, hogy a BINDU JÓGA átköltözött Londonba.

Amennyiben online jógaterápiás konzultációt szeretnél, keress a lent megadott e-mail címen vagy Facebookon.

Namaste

Évi