A toltékok négy egyezsége

2016. 12. 08

A személyes szabadság elérését ígéri Don Miguel Ruiz A négy egyezség című könyve. Szeretettel és meggyőződéssel ajánlom figyelmetekbe, mert kevés könyv van, ami még jógagyakorlásom megkezdése előtt ilyen erőteljes megkönnyebbülés érzettel ajándékozott volna meg, és szabadított volna meg helytelenül berögzült sémáktól.

Nekem a feltételezés elkerülése hozta talán a legnagyobb változást, mert kiderült, hogy nem úgy nézett rám, nem úgy gondolta a mondatát, nem azért sóhajtott a beszélgetőtársam, mint ahogy én gondoltam. Kiderült, a világ egy sokkal barátságosabb hely, mint azt én hittem.

A könyvből megtudhatjuk, hogy “a tolték birodalom egy jelentős közép-amerikai civilizáció volt évezredekkel ezelőtt. Tagjai valójában tudósok és művészek voltak, akik külön társadalmat alkottak, hogy fölfedezzék és megőrizzék az ősi misztikus tudást, amely ugyanazokból az alapigazságokból táplálkozik, mint minden szent ezoterikus hagyomány szerte a világon. Tanításuk négy egyszerű, de hatásos alapelvre épül: ez a négy egyezség.

1.Tedd tökéletessé szavaidat!

Azt mondd, amit gondolsz. Kerüld az önostorozó kifejezéseket, másokról se pletykálkodj. Szavaid erejét az igazság és a szeretet kifejezésére használd.

2. Semmit ne végy személyeskedésnek!

Amit mások mondanak és tesznek, az a saját benső valóságuk kivetítése, a saját álmuk. Ha nem veszed magadra szavaikat és cselekedeteiket, nem leszel áldozat, és nem szenvedsz feleslegesen.” Zoltai Miklós szavaival “Űddóga.”

3. Ne feltételezz semmit!

“Vedd magadnak a bátorságot: tegyél fel kérdéseket, és mondd el, mit szeretnél valójában.

4. Mindig tedd meg, ami tőled telik!

Minden körülmény között hozd a legjobb formád. Ekkor nem von felelősségre a lelkiismereted, s elkerülheted az önvádat és a megbánást.”

A könyv segítségével bepillantást kaphatunk a toltékok világnézetébe is, ami segít, hogy mélyebben megértsük a könyv üzenetét, ezáltal mélyebb változást hozzon el. A könyv végigolvasása szükséges volt ahhoz, hogy ez a négy döbbenetesen egyszerű kijelentés mindennapi viszonyrendszereimet fenekestől felforgassa, és több nyugalommal, elfogadással és tudatossággal ajándékozzon meg,

Vizsgáld meg ezeket a mondatokat, hátha már egy ilyen apró emlékeztető is elég, hogy végérvényesen elkerülj néhány felesleges játszmát, és ezzel pozitívan befolyásold életed.

/ Don Miguel Ruiz: A négy egyezség/

Kedves Látogató!

Ezúton értesítelek, hogy a BINDU JÓGA átköltözött Londonba.

Amennyiben online jógaterápiás konzultációt szeretnél, keress a lent megadott e-mail címen vagy Facebookon.

Namaste

Évi