A jóga az élet élésének művészete

2018. 01. 03

Rengeteg ok motiválhatja az embereket, hogy jógázásba kezdjenek. Számomra azért fontos, mert segít, hogy ragyogó színekben lássam az életet. Hogy a vitalitás ne egy szófordulat, hanem napi szintű jellemző legyen. Hogy értékelni tudjam mindazt, ami körülvesz. Hogy észrevegyem a lehetőségeket a mindennapokban. Hogy energikus és játékos lehessek. Hogy folyamatos lelkesedés és kíváncsiság lobogjon bennem. Hogy ne túléljem, hanem karkitárva átéljem az életet, bármit hozzon is, hiszen „a jóga az élet élésének a művészete.” /Zoltai Miklós/ A jógázás nem a végcél, hanem az eszköz, hogy megvalósíthassuk azt az életet, amit a legvalódibb részünk szeretne.  Ehhez a gondolatmenethez fordítottam további idézeteket.

“Nagyszerű dolog, amikor rájössz, hogy még mindig képes vagy meglepni magad. Elgondolkoztat, mi mást tudsz még megtenni, amiről elfelejtkeztél. ”

/Alan Ball/

“Ha fenn tudod tartani az érdeklődésedet az iránt, amit csinálsz, akkor nagyon szerencsés ember vagy. Amit gyakran látunk az emberek szakmai életében, és talán érzelmi életükben is, az az, hogy elvesztik érdeklődésüket a harmadik felvonásban. Úgymond belefáradnak, és közömbösek lesznek, és néha védekező állást vesznek fel. Elvesztik a képességet, hogy bámulatba essenek – és ez nagy veszteség, mert a világ nagyon bámulatos hely.

Szerencsésnek érzem magam, hogy még mindig elcsodálkozom, hogy a dolgok még mindig lenyűgöznek. És azt hiszem, ez a nagy előnye, ha a művészetben élünk, ahol a tanulás lehetősége soha nem tűnik el, ahol alapvetően el kell ismerned, hogy soha nem tanulod meg.

/Milton Glaser/

“Legyen tele a következő éved varázslattal, álmokkal és jóféle őrültséggel. Remélem, hogy elolvasol néhány jó könyvet, megcsókolsz valakit, aki úgy gondolja, hogy csodálatos vagy, és ne felejts el alkotni – írni vagy rajzolni vagy építeni, énekelni vagy élni, ahogy csak te csak tudsz. És remélem, hogy a következő évben valamikor megleped magad.

/Neil Gaiman/

 

 

Kedves Látogató!

Ezúton értesítelek, hogy a BINDU JÓGA átköltözött Londonba.

Amennyiben online jógaterápiás konzultációt szeretnél, keress a lent megadott e-mail címen vagy Facebookon.

Namaste

Évi